top of page
מעטפות פילו עם אגס וחלומי עם דבש וטימין
מצרכים ל- 4 מנות:
-
חצי חבילה דפי פילו מופשרת
-
2 אגסים אמריקאים
-
100 גרם חמאה מומסת
-
200 גרם גבינת חלומי
-
50 גרם דבש
-
6 גבעולי טימין
אופן ההכנה:
חותכים את האגסים לפלחים ואת גבינת החלומי למלבנים בגודל 5x3 ס"מ.
מורחים שני עלי פילו בחמאה מומסת וחותכים לאורך ולרוחב כך שמתקבלים ארבעה מלבנים.
מניחים בכל מלבן פרוסת חלומי ומעליה שני פלחי אגס.
סוגרים את בצק הפילו כמו מעטפה מעל המלית ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, בחום של 180 מעלות 15-20 דקות לערך עד הזהבה.
מזלפים מעט דבש על המעטפות החמות ומפזרים עלי טימין.
bottom of page