top of page

סלט בקר ויאטנאמי עם אגסי אנג'ו אדומים

מצרכים ל-2 מנות:

  • 1 סטייק סינטה/אנטריקוט במשקל 250 גרם

  • 2 אגסי אנג'ו אדומים חתוכים לפלחים

  • 50 גרם אטריות שעועית דקות

  • חופן עלי נענע

  • חופן עלי בזיל סגול

  • 1 צ'ילי אדום טרי

  • 1 בצל סגול קטן פרוס

  • חופן בוטנים קלויים וקצוצים

  • 2 כפות שמן לטיגון

  • מלח ופלפל לתיבול

לרוטב:

  • 3 כפות רוטב דגים

  • 2 כפות סוכר או דבש

  • 2 כפות מים חמים

  • 2 כפות חומץ

  • 1 שן שום כתושה

  • חצי כפית צ'ילי יבש

ההכנה:

מחממים מחבת פסים או רגילה עם מעט שמן לחום גבוה. מתבלים את נתח הבשר וצורבים בחום גבוה 2 דקות מכל צד. מוציאים את הסטייק מן המחבת ומניחים בצד למנוחה.

בינתיים  משרים את האטריות במים רותחים למשך שתי דקות, עד ריכוך, מסננים ושוטפים במים קרים. משמנים מעט ושומרים להמשך.

פורסים את הבצל הסגול לחצאי טבעות לאורכו ואת הצ'ילי לפרוסות אלכסוניות. חותכים את האגסים לפלחים,  מערבבים את כל חומרי הרוטב ומתקנים תיבול.

פורסים את הסטייק לפרוסות דקות ומערבבים בקערה עם כל יתר החומרים. יוצקים את הרוטב מעל טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים לצלחת ומגישים.

 

 
 

bottom of page