top of page

ענת אשר

פרגיות אגסים בחומץ בלסמי

 

לחמם תנור ל200 מעלות

 

מצרכים:

  • 600 גרם קוביות חזה עוף/ פרגיות

  • 3 אגסים - לחתוך אותם לפרוסות

  • בצל סגול - לחתוך לפרוסות

  • מקל רוזמרין

  • 2 כפות חומץ בלסמי

  • כף שמן זית

אופן הכנה:

  • לערבב הכל ביחד ולהמתין 5 דקות שהטעמים יתפסו.

  • להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכ10 דקות בישול.

 

 

סלט בשר ואגסים

 

מצרכים:

  • קילו בשר שריר מחולק לקוביות גדולות.

  • עלי חסה

  • 4 אגסים אמריקאיים

 

אופן הכנה:

  • לשטוף את הבשר ולבשל בסיר חרס כבד מכוסה היטב כשעתיים על 180 מעלות. להוציא את הסיר מהתנור להוסיף ארבעה אגסים אמריקאיים חתוכים לשמיניות וכוס יין אדום וחצי כוס מים.

  • להחזיר לתנור לעוד כשעה.

  • לפרק בעדינות את הבשר לסדר על עלי חסה טריים את הבשר וחתיכות האגס, לפזר מעט מלח גס וליהנות.

 

 

סלט קרפצ'יו בקר ואגסים

 

מצרכים:

  • נתחי קרפצ'יו

  • עלי אורוגולה

  • חומץ בלמסי

  • שמו זית

  • מלח גס

  • אגסים אמריקאיים

אופן ההכנה:

  • צורבים את האגסים על מחבת לוהטת דקה מכל צד

  • מסדרים את הקרפצ'יו, מעליהם את עלי הארוגולה, ומעליהם את האגסים הצרובים במחבת.

  • מזליפים מעל שמן זית , חומץ בלסמי ובוזקים מלח.

בשר ואגסים של ענת אשר.jpg
ענת אשר
bottom of page