עוגה בחושה וניל לימון ואגסים של תומר אומנסקי
מרכיבים לעוגה
150 גרם חמאה
160 גרם ביצים (3 ביצים)
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
150 גרם שמנת חמוצה (3/4 חבילה)
280 גרם קמח (2 כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (1 שקית או 2 כפיות)
גרידה משני לימונים
10-12 אגסים חצויים
לסירופ:
ליטר מים (4 כוסות)
500 גרם סוכר (2.5 כוסות)
פרוסות לימון / תפוז
וניל
אופן הכנה
נרתיח בסיר את חומרי הסירופ כעשר דקות, נוסיף את האגסים ונבשל כרבע שעה. נסנן אותם היטב ונקרר. את שאריות הנוזלים ניתן לבשל עוד כחצי שעה עד לצמצום ולהשתמש בנוזלים להספגת העוגה אחרי האפייה או כבסיס לקוקטיילים (לא חובה).
לטובת העוגה בקערת מיקסר עם וו גיטרה נערבב חמאה רכה וסוכר לאיחוד. נוסיף פנימה את הביצים בהדרגה עד לאיחוד ולאחר מכן גם את השמנת החמוצה. נוסיף קמח, אבקת אפייה ונאחד. נעביר את הבלילה לתבנית בקוטר 24 ס"מ משומנת היטב ומרופדת בנייר אפייה (גם בדפנות) ובנייר כסף.
מעל תערובת העוגה נסדר את האגסים שלנו ונאפה כשעה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות טורבו. חשוב לבדוק באמצעות הקיסם שהעוגה מוכנה והקיסם יוצא יבש. ניתן להגיש את העוגה לצד שמנת חמוצה או גלידת וניל.
מילה מתומר: אני אישית ממליץ לאכול את העוגה הזו אחרי לילה במקרר.
קראמבל אגסים של תומר אומנסקי
מרכיבים לקראמבל:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם סוכר
420 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה
קורט מלח
כפית קינמון
לקרם שמנת:
500 מ"ל שמנת להקצפה 38%
400 גרם שמנת חמוצה 27%
100 גרם אבקת סוכר
40 פודינג וניל
גרידת לימון (לא חובה)
לסלט אגסים:
12 אגסים
מיץ מלימון שלם
חצי צרור עלי נענע
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה נערבב את כל חומרי הקראמבל עד לקבלת פירורים גסים. נעביר לתבנית עם נייר אפייה ונאפה בתנור שחומם מראש ל170 מעלות טורבו 25-30 דקות עד להזהבת הבצק. נצנן היטב את הקראמבל.
לקרם שמנת: נקציף את כל חומרי הקרם בקערת מיקסר עם וו הקצפה עד לקבלת קרם קטיפתי וחלק.
לסלט אגסים: נפרוס אגסים לקוביות קטנות, נוסיף עלי נענע קצוצים ומיץ לימון, נערבב היטב ונשהה כרבע שעה. לפני השימוש נסנן את הנוזלים.
להרכבה: נניח שכבת קראמבל, מעליה את האגסים ומעליהם את הקרם וכך נחזור פעם נוספת.